Hotell och spa vid sjön och floden

Slängdes ut från hotellet för att ha klagat på personalens beteende som dokumenterats på video. MixxTravel vägrar och säger att allt är bra

Photo of author

By Tripreviews

[star_bar color="#03E003"]

Hotell och spa vid sjön och floden

Slängdes ut från hotellet för att ha klagat på personalens beteende som dokumenterats på video. MixxTravel vägrar och säger att allt är bra

Photo of author

By Tripreviews

[star_bar color="#03E003"]

Det skulle ha varit en underbar lång semester på 5 stjärnor med massor av mys och lyx.

“Slängdes ut från hotellet för att ha klagat på videodokumenterat beteende hos personalen. Mixx Travel vägrar och säger att allt är bra.”

Mixx Travels egen representant i Turkiet medger till och med att Lake and River Side Hotel & Spa är ett av de hotell som man skickar gäster till när andra är upptagna eller de måste välja åt en eftersom man tjänar mer pengar där. Det är skrämmande att få höra detta när du har frågat 3 gånger om problemen på hotellet.

Lake and River Side Hotel & Spa

Lennart Øster

Cleaning – Rooms
Cleaning – Restaurant
Service – Reception
Service – Rest of the staff
Facilities
Pool
Pool bar

2.4

Lite bakgrund

I april 2023, i samarbete med Mixx Travel och deras mycket vänliga Amalie, valde vi att boka 10 dagar på Lake and River Side. Bara så du vet, vi var inte säkra på om vi skulle välja den här eller Water Side. Båda enligt Mixx Travel, 5-stjärnigt hotell.

Efter att ha besökt Haydarpasha Hotel och Litore i Alayana flera gånger tidigare, visste vi vad 5 stjärnor är i Turkiet; eller så trodde vi.

Jag frågar Amalie direkt vilket av hotellen vi ska välja och hon säger

“Definitivt Lake och River Side. Det är otroligt gott. Rummet är stort och poolen mycket trevlig. Personalen är vänlig och atmosfären är fantastisk. Jag har själv varit där och det är ett av de bästa hotell jag någonsin bott på.”

Amalie – Mixx Travel

Vi var sålda.

Kattbajs på restaurang – Mixx Travel visste det

I juni 2023 läste vi en artikel i danska BT om att det kanske inte hade varit så bra som Amalie hade berättat för oss. Läs artikeln här

Jag ringde sedan Mixx Travel totalt tre gånger. I juni och två gånger i juli för att be dem boka om till ett annat hotell om det inte gick att ordna. Så många som 3 olika anställda försäkrade mig om att allt var 100% under kontroll. De hade besökt hotellet och fått rapporter därifrån. Jag kunde vara helt lugn.

Hur Lake and River Side hotel & Spa var

Vi har rest i Turkiet under de senaste 9 åren och aldrig har vi varit på ett så dåligt hotell tidigare, vilket säger en hel del eftersom vi har semestrat i båda 3, 4. och 5. stjärnhotell. Lake and River Side Hotel & Spa är enligt ryktet ett 5-stjärnigt hotell. Det är bara så långt från verkligheten.

Från utsidan ser hotellet fantastiskt ut. Lobbyn är vacker, men vi inser direkt att den inte håller den standard vi är vana vid. För att det är riktigt varmt. De andra hotellen har haft luftkonditionering i sin lobby. Inget som får varningsklockorna att ringa, men det kommer att ske ganska snart.

Vi checkar in och går till vårt rum. Vi har bokat och betalat för en uppgradering till ett Family-rum och visst, det finns två separata rum, men gosse är de små jämfört med de andra platserna vi har varit i Turkiet.

Nu är vi här och killen som bar upp vårt bagage tittar på mig. Ja, just det. Tips. Ge honom 5 euro och tro att det räcker. Han ser lite missnöjd ut och jag tror att priset har gått upp – det kommer att finnas en förklaring till det också

Så illa kan det väl ändå inte vara?

Nu är det dags att packa upp och hoppa i poolen medan rummet svalnar. Men tyvärr, nej.

 • Båda luftkonditioneringarna fungerar inte och blåser bara ut varm luft
 • Kylskåpet fungerar inte och är 25 grader varmt
 • TV:n (använder den nästan aldrig) är en gammal 20″ som inte heller fungerar
 • Toalettstolen är defekt och locket flyger när man öppnar det.
 • Toalettborsten är trasig och fylld med något som den inte borde vara fylld med
 • Gardinen ser ut som något du har kissat på
 • Och ja. Tidigare gäster har lämnat lite hår i garderoben och på sängarna – Trevligt att dela
 • Det är hål i sängkläderna – som inte heller luktar helt rent – täckena – lite sura.

Vi pratar med receptionen och de skickar upp en tekniker och efter 1,5 timme är det lite kall luft i vår luftkonditionering. Den får dock inte svalna under 25 grader.

Kylskåpet rengörs från damm och vi får veta att skåpet det står i måste vara öppet annars fungerar det inte – bra när det är ont om plats, men hej, vi är optimistiska.

2 timmar och video och många bilder visar att vi förmodligen är andra än 3 stjärnor; ja, kanske mindre
Detta är vad vi upplever de första 2 timmarna vid poolen (16-18)

Kattbajs i restaurangen

Så här tar du bort kattbajs från din restaurang – med samma mopp som du använder för att rengöra resten. Alltid bra med högsta hygien.
 1. Kattbajs på en restaurang
 2. Personal som städade hela golvet med samma mopp som kattbajs togs
 3. Personal som torkar svetten ur pannan och stoppar fingrarna i maten.
 4. Personalen ägnar tid åt sina mobiltelefoner och stoppar fingrarna i maten.
 5. Överblivna rester överallt. Dålig hygien i köket
 6. Skräp, matrester, kattbajs i hörn
 7. Personalen talar inte engelska. Endast 2 av de personer vi talade med på hotellet talade engelska. 1 jättesöt tjej på mottagningen och deras Guest Relations Manager
 8. Poolstädarna hällde läsk, vin och andra drycker direkt på gästerna, uppför väggar, på golvet osv.

Nu ringer klockorna – särskilt när du har läst bakgrundshistorien, eller hur?

Så här skrev jag till Mixx Travel, som skickade ut en representant till mig

 1. Rummet är mycket litet för att vara en svit
 2. Kylskåpet fungerar inte. Oanvändbar. Skåpet måste lämnas öppet sa teknikern – Kunde inte kyla till mer än 14-15 grader
 3. Båda luftkonditioneringarna fungerar inte. Tillverkades, men fungerade inte optimalt. Fortfarande varmt i rummet.
 4. Poolen är ganska smutsig med plastskräp som flyter runt
 5. Poolen är mycket liten
 6. Poolen stänger kl. 18.00
 7. Inga vakter vid vattenrutschbanan (barn springer upp för rutschbanan trots att den är stängd)
 8. Drycker finns inte att köpa vid poolen. Inga barer eller något annat. Inga snacks eftersom det alltid är “slutsålt”, väntetiden är 20-30 minuter och sedan är kön så lång att när du väl kommer dit är det tomt igen
 9. Inga alternativ för drycker. Endast läskedrycker och vatten
 10. Allt är varmt (drycker. Ingen is, vattnet i kylen är ca. 25 grader)
 11. Du kan inte få en stor cola, men du kan få en 0,15 barnmugg utan is
 12. Flera parasoller har gått sönder
 13. Personalen talar ingen engelska förutom i receptionen och mycket dåligt
 14. Personalen ägnar mer tid åt sina mobiltelefoner än åt att tillhandahålla tjänster
 15. Livsmedelspersonalen bär handskar, men byter inte om efter att ha pillat med händerna, torkat svetten ur pannan eller använt sin privata mobiltelefon. Man kliar sig på rumpan – kraftigt
 16. Maten för kvällen var kall och vissa lopp sålde slut
 17. Det gick inte att få plats mellan 19 och 19:55 och borden var inte avdukade.
 18. Vi var tvungna att själva ta bort gammal service
 19. Mycket litet urval av mat jämfört med Haydapacha som vi specifikt bad jämförelse med. 20% på en bra dag
 20. Ingen färsk juice (förväntat på 5 stjärnor) allt är urvattnat från maskiner
 21. Poolstolar för kanske 20-25% av gästerna

Hur personalen rengör poolen

Jag går till receptionen och får en trevlig pratstund med en jättesnäll tjej som ber om ursäkt och är väldigt generad. Jag måste prata med Guest Relations-chefen som kommer kl. 20.00.
Hon berättar att de får in 4-6 klagomål per dag och att hotellets ägare och chef inte gör någonting. Hon letar efter ett jobb någon annanstans efter den här säsongen.

Jag blir sedan ombedd att skicka foton och video till receptionen och nu händer något.

Dag 2. Här hör vi ingenting och jag pratar bara med 7-8 andra familjer. Både danskar och utlänningar (polacker, tyskar, norrmän och en enda ryss) är överens om att hotellstandarden här är långt under vad man kan förvänta sig. De allra flesta ger mindre än 3 stjärnor på grund av rummet, maten och personalen samt alternativen vid poolen.

Nästa dag kl. 09.05 får jag ett samtal från hotelldirektören som ber mig komma till receptionen. Vi skämtar och säger att vi förmodligen kommer att bli utsparkade – och mycket riktigt, det blir vi. Vi får 60 minuter på oss att packa. Här är de ord vi snappade upp längs vägen, på mycket dålig engelska.

“Packa dina saker. Du är inte längre välkommen här. Du kan vänta utanför. Inte i lobbyn”

Hotel Manager, Lake and River Side Hotel & Spa

De ville inte ens hjälpa till med en taxi.

Nu var goda råd dyra och även om jag är långt ifrån nöjd med Mixx Travel måste jag säga att de klev in och räddade resten av vår semester. På bara en timme ordnade de så att vi kunde komma till Water Side Hotel & Spa, samma hotell som Amalie hade sagt åt oss att inte välja.

Vi tackar för oss. Nu hade vi landat på ett riktigt 5-stjärnigt hotell. Det är verkligen trevligt och vi har redan bestämt att vi ska åka tillbaka.

Är det bara vi som är lite av en besserwisser?

På det hela taget tycker jag att vi är förnuftiga människor, men när vi betalar 34 000 danska kronor för att åka på en 10-dagars semester kan man förvänta sig att få den service och lyx man betalar för.

Inte vid något tillfälle höjde vi rösten eller var otrevliga mot personalen. Vi rensade till och med vårt bord själva när vi åt – mest för att det annars inte fanns någon plats. Vi bar själva bort vårt tomma porslin och gjorde plats för andra gäster både i restaurangen och vid poolen.

Läs vad som skrivs på TripAdvisor .

Det är min uppfattning att omdömen på TripAdvisor och system MixxTravel använder kan lätt manipuleras med falska positiva omdömen. Det är ett liknande problem med danska Trustpilot.

Status för vårt klagomål

I dagsläget har Mixx Travel inte tagit ställning till vårt klagomål där jag har begärt återbetalning av 3 semesterdagar. Detta motsvarar cirka 10.000 DKK.
De har betalat tillbaka 0,5 semesterdagar eftersom vi var tvungna att byta hotell mitt under semestern + 6 EUR för en taxi

5-Stars i Turkiet – Kan du lita på det?

Jag var säker på att precis som restaurangerna fick sina stjärnor, så fick även hotellen i Turkiet det. Jag lärde mig mycket här också. De delas ut av det turkiska turistministeriet. Du får 5 stjärnor om du har

 • Spa
 • Pool
 • Över ett visst antal rum
 • Lobby

Det är alltså ganska enkelt att få 5 stjärnor – att behålla dem borde inte vara så enkelt, men det är det.

Předchozí příspěvek

Další příspěvek

Forrige innlegg

Neste innlegg

Önceki yazı

Sonraki yazı

Προηγούμενη θέση

Επόμενη θέση

Poprzedni post

Następny wpis

Edellinen viesti

Seuraava viesti

Предыдущий пост

Следующий пост

Vorheriger Beitrag

Nächster Beitrag

Siguiente entrada

Föregående inlägg

Nästa inlägg